در سومین سال اجرای طرح تولید برنج های ارگانیک از سوی سازمان منطقه آزاد انزلی/ برداشت ۴۸ تن شلتوک “سبز بج” از ۱۲ هکتار زمین
برچسب ها
رئیس اداره بیمه سلامت لاهیجان:
نسخه نویسی الکترونیکی گامی مثبت برای خدمات رسانی بهتراست
شهردار رشت عنوان کرد؛
رشد ۷۰ درصدی صدور پروانه های ساختمانی در سال جاری/ تحقق ۹۱ درصدی بودجه
نسخه نویسی الکترونیکی گامی مثبت برای خدمات رسانی بهتراست
رشت_سرتوک_رئیس اداره بیمه سلامت لاهیجان گفت: 60هزار و 267 نسخه الکترونیکی از ابتدای امسال تاکنون در این شهرستان صادر شد.
معاون جدید اجرایی سپاه قدس گیلان منصوب شد
رشت_سرتوک_طی حکمی از سوی سردار سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، سرهنگ پاسدار عباس حسینی به عنوان معاون جدید اجرایی سپاه قدس گیلان منصوب شد.
رشد ۷۰ درصدی صدور پروانه های ساختمانی در سال جاری/ تحقق ۹۱ درصدی بودجه
رشت_سرتوک_شهردار رشت از افزایش رشد ۷۰ درصدی صدور پروانه های ساختمانی سال جاری نسبت به مدت مشابه در سال ۹۸ و تحقق ۹۱ درصدی بودجه خبر داد.
ثبت دیدگاه
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
🌐پایگاه خبری نحلیلی سرتوک _به گزارش مدیریت روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد انزلی، مدیر محیط زیست این سازمان با بیان اینکه در سومین سال اجرای طرح تولید برنج های ارگانیک در محدوده منطقه، با استقبال کشاورزان از روستاهای محدوده منطقه همراه بود، اظهار داشت: با همکاری کشاورزان مساحت زیر کشت این شیوه کاشت برنج از مرز ۱۲ هکتار مربع عبور کرده و میزان شلتوک برنج استحصالی از بالغ بر ۴۸ تن بوده است.
وی با اشاره به اینکه طرح تولید محصولات کشاورزی ارگانیک با محوریت محصول برنج با حمایت این سازمان به اجرا در می آید اضافه کرد: در این شیوه تولید، استفاده از سموم و کودهای شیمیایی در مراحل خزانه، نشاء، نگاهداری و برداشت برنج، به طور کامل حذف می گردد و به جای آن از ورمی کمپوست، زنبور تریکو گراما و کودهای زیستی برای مبارزه با آفات و حشرات و همچنین تقویت زمین و محصول استفاده می شود.
مدیر محیط زیست سازمان منطقه آزاد انزلی تقویت مشاغل بومی- روستایی، حفظ اشتغال مولد از طریق حمایت از مشاغل پایدار، و برندسازی محصولات کشاورزی، را ازجمله مهمترین دلایل اجرای طرح مزبور اعلام کرد و افزود: سازمان منطقه آزاد انزلی ظرف سه سال گذشته در راستای یک برنامه پنج ساله اقدام به اجرای طرح تولید برنج های ارگانیک با نام “سبز بج” نموده تا از طریق تولید محصولات کشاورزی سالم و با ارزش غذایی بالا، زمینه کاهش استفاده از سموم و کود شیمیایی، افزایش امنیت غذایی و سلامت کشاورزان و به ویژه مصرف کنندگان و حفظ منابع آب و خاک استان گیلان فرآهم گردد.
معصومه شهبازی خاطر نشان کرد: در دوسال ابتدایی پروژه به جهت تشویق کشاورزان و همچنین ریسک پذیر بودن پروژه؛ کلیه هزینه ها از سوی سازمان تأمین شد، از سال سوم نیز برای آماده سازی کشاورزان، بخشی از هزینه ها بر عهده کشاورزان قرار گرفته است.
مدیر محیط زیست سازمان در خصوص دیگر خدمات ارائه شده از سوی سازمان منطقه آزاد انزلی گفت: در سال جاری با بهره گیری از یک کارشناس بین المللی برنج، اقدام به آموزش کشت برنج ارگانیک از خزانه تا برداشت در سطح ۱۴ روستای محدوده منطقه نمودیم و در عین حال هزینه کارشناس همراه برای آموزش کشاورزان حاضر در این طرح، از سوی این سازمان تأمین شد.
وی با بیان اینکه به دلیل اقبال بازار نسبت به برنج های ارگانیک و تفاوت ۳۰ تا ۵۰ درصدی قیمت این گونه برنج نسبت به برنج های معمولی موجود، در اقتصاد و معیشت خانوارهای روستایی اثرات مثبتی خواهد داشت افزود: از سوی دیگر در صورت رعایت کامل استانداردهای لازم به طور متوسط در هر هکتار شاهد افزایش ۶۰ تا ۸۰ کیلیویی شلتوک برنج خواهیم بود.
لازم به ذکر است برنج کشت شده در مزارع مشمول این طرح از نوع برنج نوع هاشمی است که از گونه های محبوب بازار برنج کشور می باشد و همانند سال گذشته پس از دریافت استاندارد ملی ۱۱۰۰ از شرکت بازرسی تحت نظر انجمن ارگانیک، با نام تجاری “سبز بج” به بازار عرضه گردید.