به گزارش سرتوک به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان (وب دا)؛ دکتر علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ظهر امروز، یکشنبه، در نشست با هیاترئیسه دانشگاه علوم پزشکی گیلان با تقدیر از زحمات کادر سلامت ایران در بحران شیوع کووید ۱۹، اظهار کرد: بهترین و توسعهیافتهترین کشورهای دنیا ازجمله آمریکا، آلمان، اسپانیا و یا سایر کشورها در کنترل، مهار کرونا و مراقبت از مردم خود، درماندهاند.
وی با اشاره به شیوع بحران کرونا در کشور ازجمله در استانهای گیلان و قم، افزود: هجمه رسانههای معاند علیه جمهوری اسلامی ایران به دلیل اینکه کشورهای اروپایی هنوز درگیر کرونا نشده بودند، زیاد بود درحالیکه ما شاهد بودیم کشورهای مدعی، بیماران خود را در خیابانها و یا چمنها بستری میکردند.
معاون بهداشت وزیر بهداشت با اشاره به همراهی آحاد جامعه در کنترل نسبی بیماری کرونا، تصریح کرد: همراهی و مشارکت مردم، نیروهای مسلح، بخش خصوصی، دستگاههای اجرایی در کنترل بیماری کرونا همراهی کردند که شایسته تقدیر است.
دکتر رئیسی با تاکید بر رعایت شیوهنامههای بهداشتی از سوی مردم تا اردیبهشتماه سال جاری، اذعان کرد: علیرغم کنترل این بیماری در یک دوره به شکلی قابلتوجه، باز هم شاهد پیک این بیماری بودیم که رفتار ویروس و نوع آن کاملاً متفاوت بود و تجربه کافی نیز در رابطه با آن وجود نداشت.
وی با بیان اینکه انتشار ویروس کرونا با توجه به افزایش حجم ویروس کرونا در یک مکان بسته بسیار زیاد است، خاطرنشان کرد: علیرغم رعایت پروتکلهای بهداشتی در نقاطی از کشور شاهد افزایش شمار مبتلایان به کرونا بودیم که تجربه نشان داد حجم بالای ویروس و نداشتن تهویه میتواند یکی از دلایل اصلی در همهگیری کرونا باشد.
معاون بهداشت وزیر بهداشت با بیان اینکه دورهمی های خانوادگی اکنون مهمترین عامل برای انتشار ویروس کرونا است، تاکید کرد: اگر طی این روزها ازجمله شب یلدا مراقبت جدی نداشته باشیم، متأسفانه در نیمههای دیماه شاهد پیک بزرگی از بیماری کرونا خواهیم بود.
دکتر رئیسی، وجود شبکه بهداشت و درمان قوی را از عمده دلایل غلبه بر کرونا در کشور دانست و اظهار کرد: داشتن شبکه منسجم و قوی در کشور موجب شد تا بسیاری از طرحهای غربالگری در کشور با تمرکز بر سالمندان و افراد پرخطر با موفقیت انجام شود.
وی با بیان این مطلب که مراقبت های بهداشتی در دنیا کاهش حدود ۳۰ تا ۳۵ درصد را داشته است، ادامه داد: در حال حاضر حدود ۲٫۵ درصد خدمات بهداشتی عقبافتاده در کشور وجود دارد که در دنیا در شرایط کنونی بینظیر است.
معاون بهداشت وزیر بهداشت به اجرای طرح شهید سلیمانی در گیلان اشاره کرد و خاطرنشان شد: در این طرح نیازمند مدیریت نگهدارنده هستیم که بر چند اصل شناسایی، حمایت، مراقبت و یا افزایش تستهای سرپایی تأکید دارد.
دکتر رئیسی غربالگری افراد پرخطر در اوج شیوع بیماری را به آتش و لزوم اطفای آن تشبیه کرد و گفت: در چنین شرایطی باید بهصورت اضطراری وارد عمل شد و آتش شیوع کرونا را خاموش کرد.
وی شیوع بالای بیماری کرونا را در شهرستان تالش مورد ارزیابی قرار داد و تاکید کرد: سطح مدیریت بیماری کووید۱۹ باید از ستاد به سطح شهرستان و بهصورت نقطهای عمل شود تا شعلههای حریق گسترده در آن را به آتشهای کوچک و نقطهای کاهش دهیم.
معاون بهداشت وزیر بهداشت، افزایش تستهای کرونا در کشور را مورد اهمیت دانست و افزود: در شرایطی که استانی همچون گیلان در پیک بیماری نیست باید همه تست کرونا بدهند و اگر شخصی از یک خانواده کرونا مثبت شد، اقدامات قرنطینهای کل اعضای خانواده بهسرعت انجام شود.
دکتر رئیسی به وجه تمایز طرح شهید سلیمانی با سایر طرحهای اجراشده در جهت غربالگری بیماران کرونا اشاره کرد و گفت: در طرح شهید سلیمانی بیمار یافته شده کرونا رها نمیشود، ارتباط بیمار شناساییشده با سایرین، ردگیری شده و درنهایت افراد یافته شده در این طرح مورد مراقب و حمایت قرار میگیرند.
وی سالمندان دارای بیماری زمینهای و دارای مشکلات مالی را ۷۰ درصد تشکیلدهندگان بیماران کرونایی برشمرد و اظهار داشت: از نکات قابلتوجه در طرح شهید سلیمانی یافتن سالمندان پرخطر و ارائه خدمات اکتیو و فیزیکی به آنها به جهت حفظ و پیشگیری از ابتلا آنها به کرونا است که در صورت تحقق این مهم، شمار مبتلایان در هر منطقه به شکل قابلتوجهی کاهش پیدا میکند.
معاون بهداشت وزیر بهداشت تیمهای مراقبتی، حمایتی و نظارتی در طرح شهید سلیمانی را مورد اشاره قرار داد و خاطرنشان کرد: اجرای دقیق طرح شهید سلیمانی تمرکز بر شناسایی و مراقبت ویژه از سالمندان است.
دکتر رئیسی با اشاره به عقبماندگیهای حوزه سلامت گیلان، تصریح کرد: برای نخستین بار ارزیابی کارشناسی در گیلان داشتم که از زیرساختهای بهداشتی در گیلان متعجب شدم، گویا در این سیستم چندین سال هیچ اقدامی نشده است.
وی با بیان اینکه در توسعه تجهیزات به سیستم بهداشت گیلان کمک میکنیم، اظهار داشت: برای تکمیل پروژههای عمرانی حوزه سلامت در گیلان که بالای ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند نیز میتوان از منابع وزارت بهداشت و سازمان برنامهوبودجه بهره گرفت.
معاون بهداشت وزیر بهداشت در خصوص ضعف نیرویهای تخصصی و فنی در حوزه بهداشت و درمان گیلان، تاکید کرد: با راهاندازی پزشک خانواده شهری، بخش اعظم نیروی انسانی و زیرساختهای فیزیکی در استان تأمین میشود که نقش بسزایی در ارتقای شاخصهای سلامت استان خواهد داشت.
دکتر رئیسی تلاش و اراده مطلوب سیستم بهداشت و درمان گیلان را مورد تقدیر قرار داد و افزود: امروز بسیاری از طرحهای پایلوت سلامت کشور در گیلان به سبب عزم بالای مسوولان آن انجام میشود و این نشانه رشد و بالندگی دانشگاه علوم پزشکی گیلان است.
وی در پایان سخنان خود، استان گیلان را استانی نیازمند مراقبت بیشتر دانست و یادآور شد: این استان بهتازگی از وضعیت قرمز خارجشده و نیازمند مراقبت، اطلاعرسانی مستمر و اعلام هشدار برای پیشگیری از وضعیت بحرانی است.