مصطفی رجبی مشهدی
پنجشنبه ۱۳ آذر ۱۳۹۹
روزنامه اطلاعات
زمستان که از راه برسد، نزدیک به یکسال است ویروس ناخوانده کووید-۱۹ یا همان کرونا تمام ابعاد زندگی جوامع بشری را تحت تاثیر خود قرار داده و صنعت، تجارت و کسب و کار در نقاط مختلف جهان متاثر از پیدایش این بیماری کشنده دچار بحران جدی شده است.
صنعت برق هم به عنوان یک صنعت مهم و زیربنایی طی این مدت با چالش های جدی مواجه شده که از مهمترین آن باید به تامین و پایداری و استمرار برق مراکز درمانی حیاتی در این برهه حساس اشاره کرد و در عین حال نباید از نظر دور داشت که در این دوره گذر، هر خانه حکم یک درمانگاه را هم دارد.
از سوی دیگر، کارکنان صنعت برق همانند سایر اقشار مردم با این ویروس دست و پنجه نرم میکنند، این در حالی است که با وجود ضرورت کاهش فعالیتهای اجتماعی برای قطع زنجیره این بیماری مهلک، نیاز به حضور موثر و تلاش کارکنان این صنعت دو چندان شده که خوشبختانه با درایت مسئولان و پشتکار کارکنان خدوم و پرتلاش در تمامی عرصهها، صنعت برق در این مدت کارنامه پرافتخاری از خود برجای گذاشته و توانسته با هدف تامین آسایش و آرامش مردم از این آزمون سربلند بیرون بیاید.
علاوه بر این، در شرایطی که محدودیت های تأمین منابع مالی، قطعات و تجهیزات تخصصی این صنعت ناشی از تحریمهای ناجوانمردانه استکبار جهانی بارسنگینی بر بخشهای تولید، انتقال و توزیع برق تحمیل کرده، اما تلاش شبانهروزی و بیوقفه کارکنان این بخش مانع از آن شده تا مراکز کلیدی به ویژه بیمارستان های ما دچار قطعی برق شوند؛ چه آنکه بر همگان مبرهن است که قطع برق ولو در زمان بسیار کوتاه میتواند خسارت های مالی و حتی جانی جبرانناپذیری برجای بگذارد.
امروزه تصور بیبرقی در حالی که بخش های حساس زندگی ما با برق عجین شده و گره خورده است، غیرقابل پذیرش و حتی دلهرهآور است. به ویژه در این یکسال اخیر که خاموشی لحظهای برق و به دنبال آن خاموشی دستگاه های اکسیژن و خاموشی بخش ICUبیمارستان های کشور میتوانسته لرزه بر اندام همه به ویژه مسئولان برق بیاندازد؛ از این روست که با توجه به شیوع و ماندگاری ویروس کرونا در کشور، برق به عنوان یکی از بازوهای اصلی در کنار کادر درمان برای مقابله با ویروس کرونا و شکست این ویرس محسوب میشود.
صنعت برق از ابتدای همهگیری ویروس کرونا، با راهاندازی پویش «صنعت برق همیشه بیدار» همواره در کنار کادر درمان بوده و همراهی خود را با کادر پرتلاش پزشکی و بیمارستانی به منصه ظهور رسانده و مانند دیگر صنایع و کادر پزشکی اعتقاد دارد که با تلاش شبانهروزی همه بخشها میتوان کرونا را شکست داد.
به واقع کارکنان صنعت برق در تمامی این مدت به عنوان پشتیبان خاموش بخش بهداشت و درمان کشور انجام وظیفه کرده و شاید بتوان گفت که صنعت برق همانند اکسیژن برای کادر درمان عمل کرده است.
امسال و در پویش هر هفته: الف- ب- ایران وزارت نیرو رقم قابل ملاحظهای را به طرحهای مربوط به شبکه توزیع و انتقال اختصاص داده که تا پایان سال نه فقط ۱۸ واحد نیروگاهی در ۱۳ استان به مدار بهرهبرداری میآید، بلکه در بخش تجدیدپذیرها هم حدود ۳۳ طرح در ۲۱ استان بهرهبرداری میشود و ۱۴ طرح در نیروگاه های مقیاس کوچک در ۱۰ استان خواهیم داشت و در بخش شبکههای توزیع و انتقال هم تعداد زیادی طرح در هر یک از استانهای کشور در نظر گرفته شده که تمامی این اقدامات فنی نشان از فعالیت این صنعت برای پیشرفت آن تلقی میشود و اگرچه بحران شیوع ویروس کرونا، علاوه بر تهدید گسترده و عمیقی که برای سلامت در همه جوامع ایجاد کرده است، فعالیت های اقتصادی و صنعتی جهانی را هم تحت تاثیر قرار داده است، اما صنعت برق به عنوان یکی از صنایع اصلی و یکی از زیرساخت های مهم صنعتی در کشور نه تنها پیشرفت هایی کسب کرده، بلکه با راهاندازی کمپین «صنعت برق همیشه بیدار» حمایت خود را از پزشکان و پرستاران اعلام کرده است. آنچنان که در اسفند سال گذشته تامین برق مطمئن و پایدار و ارائه خدمات غیرحضوری برای رفاه و آسایش مشترکان به ویژه در شرایط حاضر اولویت اصلی این صنعت اعلام شده است.
به طور کلی باید گفت دغدغه مسئولان صنعت برق در این برهه از زمان همانند سایر مسئولان کشور بسیار زیاد است و تلاش صنعت برق بر این است که در این برهه کنونی که از یک سو کشور با تحریمهای ناجوانمردانه روبهرو است و از سوی دیگر درگیر این ویروس هستیم، اختلالی در تامین برق به وجود نیامده و شبکه سراسری برق کشور همواره پایدار بماند تا این صنعت بتواند در کنار کادر زحمتکش درمانی کشور، نقش خود را در مبارزه با این میهمان ناخوانده تا شکست کامل کرونا به خوبی و درستی ایفا کند.
حضور ۲۴ ساعته کارکنان در نیروگاه ها، پست ها و خطوط انتقال با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی، همکاری شرکت های توزیع در عدم دریافت هزینه برق مصرفی در اوایل شیوع کرونا، ارائه غیرحضوری خدمات برقی مورد نیاز مردم و راهاندازی اپلیکیشن «برق من» و توسعه آن که از آن به عنوان یک شرکت توزیع برق کاملا در دسترس یاد میشود، از اقدامات موثر صنعت برق در راه مبارزه و شکست این بیماری و همکاری با کادر درمانی کشور محسوب میشود تا جایی که میتوان به طور قاطعانه اذعان کرد که صنعت برق به عنوان بازوی اصلی کادر درمان عمل کرده و فعالیت بیوقفه کادر پزشکی در مراکز درمانی و نجات جان بیماران کرونایی بدون وجود برق پایدار امکانپذیر نبوده و این همه گویای عملکرد موفق صنعت برق در دوران کرونا بوده که ادامه این مسیر و توسعه ابعاد این موفقیت مانند همیشه همراهی همه بخش ها در مصرف این انرژی گرانبها به ویژه مشترکان خانگی را میطلبد.
امید است تا با همراهی همه آحاد مردم و همکاری همه بخش ها با کادر پزشکی و درمانی کشور – همانند صنعت برق همیشه بیدار – کرونا را شکست داده و به روزهای آفتابی بازگردیم.
به امید آن روز که زیاد هم دور نیست.
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی توانیر و سخنگوی صنعت برق کشور