فرماندار رشت در اولین جلسه شورای مهارتی شهرستان رشت /استفاده از ظرفیت های اشتغالزایی باید با تکیه بر آموزشهای مهارتی باشد
- شناسه خبر: 636
- تاریخ و زمان ارسال: 27 تیر 1398 ساعت 21:24
- بازدید : 12
- نویسنده: v.kharat
🌐پایگاه خبری تحلیلی سرتوک _میر شمس مومنی زاده در جمع اعضای مهارتی شهرستان رشت با قدردانی از توجه مسئولین به نقش آموزش بویژه آموزش مهارت و حساسیت ابن موضوع اظهار کرد: استفاده از خرد جمعی، نیاز سنجی ، امکان سنجی، آموزش و استفاده از تسهیلات. و…. در کنار هم به صورت زنجیر قرار گرفته، تا با کمک هم در راستای بهبود درآمد و توسعه اقتصادی گام های بلندی برداشته شود.
فرماندار رشت با تاکید بر اینکه آموزشها باید منجر به اشتغال و افزایش درآمد عمومی گردد، تصریح کرد: استفاده از ظرفیت های اشتغالزایی باید با تکیه بر آموزشهای مهارتی باشد.
وی با اشاره به نرخ بالای بیکاری در شهر رشت افزود: در کشوری که الویت ما در سالهای متمادی تحت عنوان تولید، رونق اقتصادی و اشتغالزایی نامگذاری می شود، دهیاران، بخشداران و شهرداران باید به عنوان مدیران روستا، بخش و یا شهر و با استفاده از ظرفیت های موجود در راستای بهبود اشتغال برنامه ریزی داشته باشند.
میرشمس مومنی زاده ضمن اظهار تاسف از تک محصولی بودن کشاورزان خاطرنشان کرد: باید تلاش کنیم تا در حوزه های زراعت درآمد کشاورزان را ارتقا دهیم.
فرماندار رشت با انتقاد از نادیده گرفتن نقش مدیران روستاها، بخشها و شهرها در راستای رونق تولید و افزایش درآمد یادآور شد: باید این فرهنگ غلط انتظار از مسئولان ملی در راستای رونق تولید و افزایش درآمد ازبین رود،مدیران استانی و شهرستانی و یا روستایی مجری سیاست ها و تصمیم های کلان کشوری هستند بنابراین مدیران استانی و شهرستانی باید با توجه به ظرفیتهای موجود در منطقه خود گام بردارند.
مدیر مرکز فنی و حرفه ای شهید باهنر در ارائه گزارشی بیان داشت: آموزشهای فنی و حرفه ای در دو بخش خصوصی و دولتی انجام می شود.
یوسفی از وجود 6 مرکز آموزش فنی و حرفه ای در رشت خبر داد و گفت: از این تعداد5 مرکزبرادران و یک مرکز خواهران است.
وی افزود: در بخش خصوصی نیز شهرستان رشت دارای 303 آموزشگاه آزاد و 676 کارگاه تخصصی است که از این تعداد 297 واحد خواهران و 40 واحد برادران و 66 واحد دومنظوره در حال فعالیت هستند.
مدیر مرکز فنی و حرفه ای شهید باهنر ضمن اظهار گلایه ازعدم شرکت مرکزیاد شده دربرخی از کارگروهها تصریح کرد: سال گذشته با طراحی سامانه کارآ شاهد بازخورد مناسبی بودیم اما روستائیانی که اقدام به ثبت نام در این سامانه کردند اصلا تخصص یا مهارتی نداشته و طرح نیز توسط افرادی دیگر ارائه شده است.
تلاش برای چند منبعی کردن درآمدهای روستایی
مدیرکل فنی و حرفه ای گیلان نیز در این جلسه بیان داشت: شورای مهارت ظرفیت بسیار خوبی برای ساماندهی آموزشهای مهارتی در استانهاست.
حسینی در خصوص چند منبعی کردن درآمدهای روستایی گفت: براساس مطالعات فراوان انجام شده و تشریح طرح چند منبع کردن درآمدهای روستایی قصد سوق دادن اهالی روستاییان به سمت این طرح است و در این راستا برنامه ریزی های انجام شد.
وی افزود: این طرح به عنوان طرح شناختن ظرفیتهای روستاها در تولید اشتغال و افزایش درآمدهای روستائیان نقش یسزایی خواهد داشت.
حسینی با قدردانی از حمایتهای فرماندار رشت و مدیران مراکز فنی و حرفه ای تصریح کرد: کارجوی آموزش دیده باید کارجو هدفمند باشد و این هدفمندی باعث عدم هدر رفت بودجه های هزینه خواهد شد.
وی با اشاره به هدف ایجاد زمینه های اشتغال و سوق به تولید و فروش گفت: در 10 اردیبهشت مدلی با نام خانه کارآفرینی و مهارت با کمک شهرداری رشت افتتاح شد.
در املش و رودسر در حوزه داروهای گیاهی
مباحث دارای اززش افزوده در روستاها شناسایی خواهد شد ..و اصلا مفوله نباید به سمت نگاه دولتی رود و افراد به عنوان فعال اقتصادی ورود کرده و ما به عنوان نهاد حمایتی از این افراد پشتیبانی خواهیم کرد.
در پایان این جلسه تفاهم نامه همکاری فرمانداری رشت با اداره کل آموزش فنی و حرفه ای در زمینه راه اندازی خانه های کارآفرینی و مهارت مبتنی بر ظرفیتهایی چون گردشگری، برنگردی و خوراک منعقد و به امضای میرشمس مومنی زاده و حسینی رسید.