مشارکت مردم و سازمانهای مردم نهاد در ارتقای سلامت جامعه اثرگذار است
- شناسه خبر: 2087
- تاریخ و زمان ارسال: 14 دی 1398 ساعت 18:38
- نویسنده: v.kharat
🌐پایگاه خبری تحلیلی سرتوک _به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان (وب دا)، دکتر سیدعلی صدر – مسوول دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی استان در جلسه ای که پیش از ظهر امروز- شنبه، در دفتر مدیریت روابط عمومی دانشگاه برگزار شد، با اشاره به اینکه متولی مقوله سلامت وزارت بهداشت است، گفت: مقوله سلامت، مقوله ای اجتماعی است. در این راستا وزارت بهداشت در تمام کشورها با توسعه بخش های بیمارستانی، مراکز بهداشتی، خانه های بهداشت، تهیه داروهای مختلف، توسعه تکنولوژی تشخیصی درمانی و سایر اقدامات هزینه بر، حداکثر 20 تا 25درصد می تواند اثر گذار باشد.
وی افزود: بالغ بر 8درصد مقوله سلامت، به عوامل اثر گذار اجتماعی بر سلامت مربوط می شود. بخشی از این عوامل مربوط به سایر ادارات با موضوعاتی نظیر راه سازی، نحوه استفاده از سموم کشاورزی، نحوه آموزش در مدارس و… می باشد. بخشی دیگر مربوط به مشارکت مردمی و سازمانهای مردم نهاد است که در این خصوص NGO های تخصصی می توانند در بحث سیاستگذاری اثرگذار باشند.
دکتر صدر با اذعان به این مطلب که استان گیلان سالمند ترین استان در کشور محسوب می شود، خاطرنشان کرد: با توجه به بحرانهای خاصی که در استان رخ می دهد از جمله بالا بودن آبهای زیرزمینی، استفاده از سموم کشاورزی غیر استاندارد و وضعیت نامناسب دفع زباله و فاضلاب، لازم است سیاستگزاری های سازمان ها، سلامت محور باشد، در غیر اینصورت باید هزینه های بسیار زیادی صرف جبران خسارتهای وارده شود.
مسوول دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی استان با اشاره به اهمیت آموزش سبک زندگی سالم یادآور شد: ارایه آموزش های لازم به دانش آموزان و تغییر در رفتار های بهداشتی و خودمراقبتی، می تواند در سال های آینده ، منجر به کاهش چشمگیر بیماری های غیرواگیر مانند فشار خون، دیابت، سکته های قلبی ، مغزی و بیماری های کلیوی و … شود.
وی افزود: خوشبختانه در استان گیلان سطح سواد سلامت بر اساس بررسی های به عمل آمده در معاونت بهداشتی، از متوسط کشوری بالاتر است. ولی برخی رفتارهای سبک زندگی و شاخص های مرتبط با سلامت، در این استان از شاخص کشوری پایین تر است.
دکتر صدر تاکید کرد: مقوله سلامت با مشارکت حداکثری مردم و سازمانها برای تغییر رویکرد سلامت محوری و تشکیل NGO های تخصصی برای کاهش عوامل آسیب رسان به سلامت، جز با نگاه اجتماعی به سلامت به دست نمی آید.
مسوول دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی استان با اشاره به برگزاری مجامع سلامت ملی در سال های اخیر، از برگزاری مجمع ملی سلامت به ریاست رییس جمهور و عضویت وزرا در بهار 99 خبر داد و افزود: در این مجمع، نقش مردم در بحث سیاستگذاری و اثر گذاری آن مطرح خواهد شد. به تبع آن، مجمع سلامت استانی نیز در گیلان نیز برگزار می شود.
دکتر صدر با بیان اینکه در حال حاضر در 9شهرستان استان، مجمع سلامت شهرستان برگزار شده است، اظهار امیدواری کرد در آینده ای نزدیک، با توجه به تاکید استاندار گیلان و رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، دومین مجمع سلامت استانی برگزار می شود و در پایان این مجمع، با صدور قطعنامه، رئوس اموری که سازمان ها باید پیگیری کنند و جلب مشارکت مردم برای سیاستگذاری، تعیین می شود.
گفتنی است: در این جلسه دکتر مازیار محمدی- مدیر روابط عمومی دانشگاه نیز حضور داشت.