ساماندهی سواحل یکی از افتخارات دولت سیزدهم است/سلامت اجتماعی مردم مهم است
- شناسه خبر: 1106
- تاریخ و زمان ارسال: 13 تیر 1402 ساعت 17:40
- نویسنده: v.kharat
رشت _ سرتوک _ استانداران گیلان و مازندران در گفت وگوی ویژه خبری با شبکه یک سیمای جمهوری اسلامی در پیرامون ساماندهی سواحل آزاد شده به سوالات مطروحه پاسخ گفتند.
به گزارش سرتوک به نقل از خط گیلان،اسدالله عباسی استاندار گیلان با اشاره به اقدامات انجام شده گفت:با دستور رئیس جمهور ۳۰هزارمتر از سواحل استان گیلان آزاد شد ودر اختیار مردم قرار گرفت. ۲۷
طرح سالم سازی
استاندار گیلان با اشاره به امکانات نوار ساحلی افزود: در نوار ساحلی گیلان ۷۰۰هتل،هتل آپارتمان،مجتمع های گردشگری وبوم گردی با ۲۷طرح سالم سازی دریا برای استفاده عموم وجود دارد.
۶۰۰ نجات غریق
استاندار گیلان اضافه کرد: در طول ۳۰۰کیلومتر نوار ساحلی برای استفاده از دریا ۶۰۰ نجات غریق با ۳۰۰نفر نیروی داوطلب جمعیت هلال احمر مستقر هستند چون سلامت اجتماعی برای ما مهم است.
ایجاد شور ونشاط
وی یاد آور شد:ایجاد شور و نشاط اجتماعی از اراده دولت و وزارت کشور است تا مردم بتوانند با رعایت انضباط اجتماعی وشئونات فرهنگی واخلاقی از مواهب طبیعی والهی دریا برخوردارشوند.
۲۸۵ نقطه خطر آفرین
استاندار گیلان با تاکید بر ممنوعیت شنا در مناطق خطر آفرین گفت:در سه ماهه اول امسال ۱۲۰میلیون نفر مسافر و گردشگر وارد استان گیلان شدند برای استفاده مطلوب از دریا در کمیته راهبردی سالم سازی طرح دریا ۲۸۵ نقطه خطر آفرین در حاشیه ساحلی گیلان شناسایی شد که شنا در این مناطق ممنوع است .
ماموریت های دریا محور
استاندار گیلان در توضیحات بیشتر از ۳۰۰کیلومتر نوار ساحلی استان گفت : حدود ۵۰ کیلومتر از این سواحل مشمول ماموریت های دریا محور مانند نیروی دریایی ،بندر وگمرک هستند ودر بقیه نوار ساحلی ۲۷منطقه طرح سالم سازی با نشانگر های لازم برای شنا اختصاص یافته است.
مردم را نمی توان مجبور کرد
استاندار گیلان افزود: مناطق شنا ومناطق گردشگری تفکیک شده است مردم را نمی توان مجبور کرد که از یک منطقه استفاده کنند بلکه در نقاط مختلف گیلان از جمله در غرب گیلان در تالش ۵نقطه ،رضوانشهر ۲نقطه،استار ۳نقطه،در چمخاله ،زیباکنار ،کلاچای ،رودسر،لنگرود ، لاهیجان ،استانه اشرفیه و انزلی، و… امکانات گردشگری شامل نمازخانه،سرویس های بهداشتی و بازارچه سنتی وبومی محلی تدارک دیده شد تا مردم بتوانند در هر نقطه ای از گیلان تمایل داشته باشند از ۲۷طرح سالم سازی دریا ومناطق گردشگری یادشده استفاده کنند.
نیمه پر لیوان
استاندار گیلان در بخشی دیگر خواستار نشان دادن نیمه پر لیوان شد وافزود:با تشکیل ستاد راهبردی ساماندهی ساحل اقدامات بسیار زیادی انجام شد ، مناطق شهری نوار ساحلی به شهرداران ومناطق روستایی به دهداران و بخشداری ها با همراهی مردم به بخش خصوصی واگذار شد تا زمینه استفاده عموم فراهم شود .
این گزارش حاکی است سید محمود حسینی پور استاندار مازندران در این گفت وگو قوانین موجود را مانع از اجرای طرح های سرمایه گذاری خواند وگفت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی سازمان توسعه و عمران سواحل در مجلس شورای اسلامی مصوب ولی اجرا نشد در سال ۱۳۹۲دولت وقت بعد از ۶ماه این طرح را متوقف واز دستور خارج کرد.
وی افزود : در برنامه توسعه هفتم با پیشنهاد وزارت گردشگری با افزایش اختیارات استانداران برنامه جامعی طراحی شد که باید در مجلس شورای اسلامی تصویب شود.
وی یاد آور شد:تصویب قانون جدید می تواند بسیاری از مشکلات را کاهش دهد وزمینه های خدمت رسانی بیشتر را فراهم آورد .
در ادامه این گفت وگو میر رجبی معاون سازمان منابع طبیعی و آبخیز داری کشور وابراهیمی شهردار چاف وچمخاله به ترتیب از اجرای موازین قانونی وتاکید براجرای قوانین موجود وموانع ومشکلات قوانین ۵۰سال، قبل دیدگاهای خود را بیان کردند.