ترش واش
- شناسه خبر: 9472
- تاریخ و زمان ارسال: 23 مهر 1403 ساعت 22:02
- نویسنده: v.kharat
رشت_سرتوک_در چهل و سومین شماره گشتوگذار در زبان و گویش گیلکی به معرفی ترش واش می پردازیم.
به گزارش سرتوک،این شماره گشت و گذار در گویش گیلکی «ترش واش »را چنین معرفی می کند:
این نوع سبزی گیاهی خودرو میباشد، شکل این گیاه همانند شبدر که دارای سه پر بر روی یه ساقهی نازک است. این گیاه در تمام طول تابستان بدون کاشته شدن توسط کشاورز در مکانهای به خصوصی مانند سر راه و پای دیوار رویش میکند.
این گیاه برای پخت خورشت آبکی به کار میرود. این خورشت که جزو غذاهای بومی استان گیلان است با خورد کردن تورش واش و سرخ کردن آن و اضافه کردن مواد دیگری مثل مرغ، بادمجان و گوجه سرخ شده به آب داغ و پس از جا افتادن این خوراک خوشمزه با اضافه کردن آبغوره این خورشت آماده شده و از خوردن آن لذت ببرید.
گفتنی است؛ این گیاه همانند سایر گیاه های خودرو خواص دارویی دارد.